Намери ни
To Top

Секира: Радев с безпощаден отговор след финта на Главчев ВИДЕО

Държавният глава Румен Радев коментира предложението на служебният министъ-председател Димитър Главчев. Премиерът предложи да оглави поста на външен министър.

Вчера в края на деня ми се обади г-н Главчев и ми каза това авангардно предложение. Аз съм казвал много пъти: в момента, в който ти ми подадеш човек, на когото имаш доверие, аз веднага ще издам указ.


Също го посъветвах, че имаме множество прекрасни дипломати, които са готови веднага да помогнат и да свършат работата доста по-добре от г-н Митов.

Това каза президентът Румен Радев пред журналисти.   

Извънредно: Цяла България е в шок от неочакван финт на Главчев към Радев

„Аз го посъветвах все пак да проучи малко повече нещата, защото ми се струва, че той все още не е разбрал с какво се е заел като премиер, да не говорим за външно министерство.

Да се консултира с близки хора, с експерти, но в понеделник сутринта ще направим последен разговор и ако той държи, приемам всички негови предложения и не се меся в неговата работа“, заяви Радев.

По думите му се е намесил само, когато нещата са излезли извън контрол.      

„Първо искам да отбележа, че макар да му отне почти седмица, Митов най-сетне проумя, че ако го бях назначил на този пост, той щеше да изпадне в тежък конфликт на интереси“, каза Радев.

„Министърът на външните работи е пряко отговорен за организацията на изборите в чужбина, а това няма как да стане, когато на поста е заместник-председател на партия, която е участник в изборите“, каза президентът.

Радев посочи, че не е защитавал Стефан Димитров, а е бил против това зам.-председател на партия да отговаря за избори в чужбина.

Президентът откри международния турнир Sofia Karate Open 2024 – Купа на президента. Спортното събитие се състои за 11-и път и тази година ще събере над 1500 участници от 20 държави. Откриването бе в зала „Асикс Арена“ в столицата.

Турнирът е част от събитията на инициативата на държавния глава „Спортувай с президента“, която насърчава и подкрепя физическата активност сред българските деца и младежи чрез извънучилищни спортни занимания. Румен Радев ще приветства състезателите и ще предаде на организаторите Купата на президента, която в края на турнира ще бъде връчена на отборния победител.

Инициативата „Спортувай с президента“ беше обявена от президента Румен Радев през 2019 година.

Ощр от категория