Намери ни
To Top

Латвала: Равенството между Еванс и Нювил е нещо специално

Ръководителят на отбора на Тойота в Световния рали шампионат (WRC) Яри-Мати Латвала определи равенството между неговия пилот Елфин Еванс и Тиери Нювил след първия ден на рали „Хърватия“ като „нещо специално“.

Еванс и Нювил завършиха първия състезателен ден на четвъртия кръг за годината с напълно равно време от 1:05:15.3 часа след близо 120 състезателни километра в условията на дъжд и дори сняг. Така практически тяхната битка започва от начало днес, а в по-добра позиция ще бъде Еванс, който днес ще стартира преди Нювил.


Причината е фактът, че белгиецът бе класиран на по-предна позиция вчера, защото записа повече етапни победи, което пък му дава по-задна стартова позиция днес. Двамата ще са последния на пътя от пилотите в Rally1 категорията.

„Вълнуващо се. Сутринта изглеждаше, че ще е труден ден за нас, защото Тиери беше много бърз в първия етап и си помислих, че шансовете ни няма да са много добри. Но пилотите се подобриха следобед и да имаме абсолютно равно време за Тиери и Елфин е много специално.

„Това показва, че Световният рали шампионат е вълнуващ и оспорван и заслужава да съществува. Това е сигурно. Да имаме двама пилоти с равно време начело е невероятно“, обясни Латвала пред репортерите в сервизния парк в Загреб.

Снимки: Red Bull Content Pool

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт