Намери ни
To Top

Априлия: Бяхме най-бързи в Катар, Портимао, Остин…

Дали този сезон Априлия ще успее да детронира Дукати от първото място в MotoGP? И армадата на Дукати да се окаже в ролята на догонващ на скрития фаворит, воден от Маверик Винялес и Алейш Еспаргаро. От началото на сезона феновете на MotoGP гледаха три неделни състезания и три спринта и в тях резултатът между двете италиански марки е 3:3.

Но инициативата определено е у Априлия, като марката записа три победи в последните 4 надпревари, благодарение на Винялес.

“Честно казано, ако се заровим в статистиката, ще видим, че в Катар Еспаргаро беше най-бърз – обясни главният изпълнителен директор на пАрилия Рейсинг Масимо Ривола. – В Портимао пък най-бързият беше Винялес, така стана и в Остин. Ние търсим лимита на възможностите на мотоциклета, но не е лесно да се открие оперативният прозорец на машината.”

Ривола обясни, че в момента Винялес е в отлична форма и задачата на тима е да запази тази му форма и да продължи да му подготвя мотоциклет, с който Маверик да може да се бори в челото.

“В Портимао имахме проблем с надеждността – коментира Ривола повредата в скоростната кутия на Винялес. – Но това е обичаен страничен ефект, когато толкова бързо подобряваш представянето си на пистата.”

Ривола потвърди, че Априлия планира допълнителни подобрения по впечатляващата стартова система на мотоциклета на италианците, но уточни, че това ще стане “по-късно през сезона”.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558