Намери ни
To Top

Надал готов за първия си мач на клей от две години

Рафаел Надал потвърди, че във вторник ще излезе на корта за мача си от първия кръг на турнира в Барселона срещу италианеца Флавио Коболи.

37-годишният Надал, който е 12-кратен победител в надпреварата в каталунската столица, ще направи завръщане на корта след тримесечно отсъствие.

„Дойдох в Барселона в последния момент, защото не бях сигурен дали ще мога да играя. Но утре със сигурност ще изляза на корта“, каза испанецът на преконференция.


Краля на клея не е играл на любимата си настилка от юни 2022 година, когато спечели за рекордния 14-ти път „Ролан Гарос“. През миналата година той пропусна всички турнири след Откритото първенство на Австралия заради операция на хълбока, което породи спекулации, че краят на кариерата му е съвсем близо.

Самият Надал не отрече, че това най-вероятно е последният му сезон като професионален играч, но добави, че все още не мисли за този момент и не си е поставил крайна дата.

„Ще продължа да играя, докато не почувствам, че не си струва“, каза той.

Кортът, на който ще се играе мачът между Надал и Коболи, носи името на самия Надал.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558