Намери ни
To Top

Съставите на Сасуоло и Милан, много промени за “росонерите”

Сасуоло посреща Милан в изключително любопитен мач от 32-рия кръг на Серия А. Срещата е от голяма важност и за двата отбора. “Росонерите” продължават да са на втора позиция, на цели 14 точки зад лидера Интер, но със сигурност ще искат да спечелят днес, тъй като в следващия кръг играят именно с градския съперник и неблагоприятен резултат днес може да направи така, че “нерадзурите” да станат шампиони  точно в срещата срещу Милан.

Момчетата на Стефано Пиоло се намират в отлична форма в Серия А и имат пет поредни победи, но ще трябва да мислят и за реванша с Рома в Лига Европа в четвъртък, като ще имат да заличават гол пасив.


Сасуоло пък се намира в серия от три поредни мача без успех и едва една победа в последните си 12 мача, като е предпоследен в класирането и всяка точна е жизненоважна за отбора, а очевидно борбата за оцеляване до края на сезона ще е жестока.

Сасуоло по традиция се явява един от най-неудобните съперници на “росонерите”, като любопитното обаче е, че тимът се представя по-силно срещу Милан като гост и в последните четири мача на “Сан Сиро” имаше цели три победи. Като домакини срещу този опонент “неровердите” имат далеч по-малка успеваемост, а последната победа за Сасуоло е през далечната 2016 г. В предишната среща между двата отбора Милан все пак успя да прекъсне негативната серия като домакин срещу този противник и спечели с 1:0.

Наставникът на Сасуоло Давиде Балардини има проблеми със състава си, като с травми са Саму Кастийехо и Маркус Педерсен, а аут до края на сезона е голямата звезда на тима Доменико Берарди. Така атаката на “неровердите” ще води Андреа Пинамонти, подпомаган в задни позиции от Кристиан Волпато, Кристиан Торствед и Арманд Лауриенте.

Стефано Пиоло пък няма да може да използва контузения титулярен вратар Майк Менян, Матия Калдара, Пиер Калюлю и Томазо Побега. Така наставникът е предприел цели седем промени в състава в сравнение със загубата от Рома с 0:1 в Лига Европа в четвъртък.

На вратата на Милан започва Марко Спортиело, а в центъра на защитата Симон Кяер е предпочетен пред Матео Габия и ще партнира на Малик Тиау. Алесандро Флоренци пък стартира отдясно вместо Давиде Калабрия. Изцяло нови са вътрешните халфове на тима, като днес от първата минута започват Ясин Адли и Юнус Муса. Лука Йович ще води атаката вместо Оливие Жиру, а зад него ще действат Самуел Чуквуезе, заменящ Кристиан Пулишич, както и Рубен Лофтъс-Чийк и Рафаел Леао.

САСУОЛО (4-2-3-1): Консили; Толян, Ерлич, Ферари, Вити; Обианг, Болока; Волпато, Торствед, Лауриенте; Пинамонти

МИЛАН (4-2-3-1): Менян; Флоренци, Кяер, Тиау, Ернандес; Адли, Муса; Чуквуезе, Лофтъс-Чийк, Леао; Йович

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages | Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558