Намери ни
To Top

Волф не смята, че доминацията на Верстапен прави Формула 1 скучна

Ръководителят на отбора на Мерцедес Тото Волф не е съгласен с мнението, че доминацията на Макс Верстапен прави Формула 1 скучна.

Пилотът на Ред Бул се радва на огромни успехи през последните години и е много вероятно през този сезон той да спечели четвъртата си поредна световна титла. В първите четири старта за годината той има четири полпозишъна и три победи. Единственото състезание, което нидерландецът не успя да спечели, беше това в Австралия, в което той отпадна рано-рано заради технически проблеми в неговата кола.


През 2023 година Верстапен записа 19 победи в 22 старта, а година по-рано той триумфира в 15 от проведените 22 състезания. Практически погледнато той има успеваемост от 82% от въвеждането на новите правила в началото на сезон 2022, но дори и това според Волф не прави спорта скучен.

„Аз не бих го казал по този начин, защото тези, които са напред са заслужили победители, а и видяхме, че Ферари са много по-близо до него в част от състезанията. Мисля, че ние можем да сме по-близо до Ферари, отколкото демонстрирахме в Япония. Все още е вълнуващо.

„Не знам как ви се стори на вас състезанието, аз гледам само нашите коли и не виждам цялостната картинка. Но аз смятам, че понякога разликите между второто и осмото място за много малки. В този смисъл винаги ще има екшън, а ние трябва да се представяме по-добре, за да притиснем лидерите“, обясни Волф.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт