Намери ни
To Top

Рекорден брой отбори в “ЕКО 12 часа на България”

Рекордните 55 отбора от 10 нации и общо 210 пилоти ще стартират в тазгодишното издание на “ЕКО 12 часа на България”, като седмото поред картинг състезание, известно като “Малкия Льо Ман” ще се проведе на пистата в Хасково. През 2019 година точно там с 12-часова надпревара беше поставено началото на Европейския картинг шампионат по издръжливост. Стартът на състезанието е в събота в 10:45 часа и ще се излъчва на живо по БНТ и в интернет, а за феновете на пистата входът е свободен.

“Очакваме перфектни атмосферни условия, дългата зимна пауза и силната конкуренция са само част от предпоставките за невероятното шоу, което предстои през почивните дни”, заяви организаторът на състезанието Николай Върбицалиев.


По традиция в състезанието ще участва и “All Stars” отбор, който ще бъде воден от актьора Наум Шопов, който ще се състезава заедно с парапланериста и първият атлет на Ред Бул у нас Весо Овчаров, певецът Папи Ханс и актрисата Сара Драгулева, риалити звездата Виктор Стоянов, Ивайло Борисов – треньор №1 в България за 2023 година и автомобилният влогър Иван Ванов.

Официалният партньор на състезанието ЕKO България също ще има свой екип. В отбор „EKO и приятели“ ще се включат популярни лица от българските медии, като към тях ще се присъедини и победителят от специалната игра в социалните мрежи на ЕKO, която дава възможност на запалените фенове да се борят за място в най-вълнуващите картинг състезания в България.

Състезанието ще има и благотворителен характер. Организаторите на надпреварата ще отделят средства, събрани от таксите за участие, както и ще предоставят лични дарения за лечението на малкия Гого от Хасково.

За насърчаване на безопасното шофиране и в подкрепа на отговорната консумация Загорка продължава партньорството си с Европейския картинг шампионат по издръжливост чрез марката Heineken 0.0 и посланието “Карай трезво! Когато шофираш, никога не пий”.

“ЕКО 12 часа на България” е първото такова събитие у нас и отбеляза страхотен успех още с дебютното си издание в Кюстендил. Оттогава надпреварата се радва на все повече публика и сериозен интерес от страна на пилотите и медиите. ЕКО България е генерален спонсор на събитието от неговото създаване като част от дългогодишната стратегия на компанията да инвестира в развитието на моторните спортове и да подпомага талантите на България.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558