Намери ни
To Top

Циципас започна успешно в Монте Карло

Двукратният шампион турнира от сериите „Мастърс“ в Монте Карло Стефанос Циципас се класира за втория кръг на надпреварата.

Гъркът, който взе титлата на клей кортовете в Княжеството през 2021 и 2022 година, премина през първия кръг за само 65 минути. Той водеше в мача си с Ласло Джере с 6:3, 3:2, когато сърбинът се отказа поради травма.

Във втория кръг поставеният под номер 12 в схемата Циципас ще срещне един измежду специалистите в играта на клей Томас Мартин Етчевери от Аржентина и Николас Хари от Чили.


Историческа победа записа Артур Фис, който стана най-младият французин с победа в Монте Карло от 2005 година насам. 19-годишният тийнейджър отстрани на старта на турнира германеца Яник Ханфман след 6:0, 6:2.

Фис допусна само седем непредизвикани грешки за целия мач и не остави никакви шансове на Ханфман, който влезе в основната схема като „щастлив губещ“ от квалификациите на мястото на Ришар Гаске.

Следващият съперник на Фис, който се радва на солидна подкрепа от страна на публиката в Монако, ще бъде друг местен любимец – италианецът Лоренцо Музети.

Успешен старт направи и канадецът Феликс Оже-Алиасим. Той се справи с 6:2, 6:3 с италианския квалификант Лука Нарди са по-малко от час и половина.

Оже-Алиасим записа 21 печеливши удара в мача срещу само пет за Нарди, а освен това направи и шест аса и остави италианеца без отговори.

Следващият съперник на канадеца е поставеният под номер 3 в схемата Карлос Алкарас от Испания.

С победа в турнира започна и руснакът Роман Сафиулин, който надигра неочаквано лесно испанеца Хауме Мунар със 7:5, 6:1. Сафиулин спечели осем от последните девет гейма в срещата и ще бъде възнаграден със сблъсък във втория кръг с водача в световната ранглиста и шампион за 2013 и 2015 година Новак Джокович от Сърбия.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago

Ощр от категория Тенис