Намери ни
To Top

Шумахер: Сайнц трудно ще влезе в Ред Бул заради доктор Марко

Кой ще кара втората кола на Ред Бул догодина е интересна тема, която явно няма да приключи скоро, но пък предположенията в надпреварата за мястото на Серхио Перес са повече от интересни. Карлос Сайнц напуска Ферари в края на сезона, намира се в отлична форма и е смятан за сериозен претендент за място в Ред Бул.

В същото време съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко похвали пилотирането на Серхио Перес днес, който остана на 0,066 секунди от първото място в квалификацията и обясни, че мексиканецът преследва новия си договор. От друга страна, Кристиан Хорнър дава по-различни знаци, като намекна, че е възможно Перес да бъде изместен.


Сега обаче бившият пилот и настоящ тв анализатор Ралф Шумахер обясни, че докато доктор Марко е в Ред Бул Сайнц не е фаворит за място в тима.

„Обикновено през април не говорим за решенията ни относно пилотите – коментира днес доктор Марко. – Но мисля, че има сериозен прогрес в това отношение. Но за нас все още е твърде рано, определено ще изчакаме още преди да вземем решение.”

Ралф обаче се оказа на друго мнение и прогнозира, че още в следващите седмици много неща на пазара на пилоти ще се изяснят.

„Не вярвам, че решението в Ред Бул ще бъде взето чак през лятото – обясни братът на Михаел Шумахер. – Сега е моментът да се действа, Сайнц е на пазара и сделката трябва да стане факт. Перес се бори за мястото си, Алонсо също все още е на пазара, така че Ред Бул трябва да решават сега.”

Защо обаче Ралф смята, че Сайнц не е фаворит за място в Ред Бул?

„Карлос не е приоритет №1 за Ред Бул, все пак доктор Марко вече му позволи веднъж да си тръгне – допълни Шумахер. – Също така и доктор Марко винаги е предпочитал Макс пред Карлос, тъй като смята, че Верстапен е по-добрият пилот. Така че Карлос трудно ще влезе в Ред Бул ако решението зависи от доктор Марко.”

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558