Намери ни
To Top

Резултати от Евролигата

С тройка на Николас Лапровитола 5 секунди преди финалната сирена Барселона победи у дома Макаби Тел Авив с 92:89 в среща от предпоследния 33-ти кръг в Евролигата. Двубоят в каталунската столица беше изключително интересен и динамичен, премина през серия обрати и завърши с победа за „блаугранас“, която практически им гарантира и домакинско предимство в първия кръг на плейофите.

Макаби изоставаше с 10 точки минута преди края на третата четвърт при 69:59 в полза на Барселона, но със страхотно представяне на Уейд Болдуин в последната четвърт тимът от Израел успя да поведе с 85:80. Тройка на Алекс Абринес позволи на Барселона да излезе отново напред в резултата при 87:85 около две минути преди края, но нов кош на Болдуин 27 секунди преди края изравни резултата при 89:89.


Тогава Лапровитола взе топката в свои ръце и с изстрел от метър зад тройката през Антонио Кливланд прати в екстаз публиката в залата.

Ян Весели и Алекс Абринес бяха най-резултатни за победителите с по 17 точки, а Лапровитола добави 15. За Макаби Уейд Болдуин бе над всички с 22 точки. С победата Барселона излезе поне временно на второто място в класирането с 22 победи и 11 загуби, колкото има и тимът на Монако, който спечели домакинството си на литовския Жалгирис Каунас с 69:66 след 18 точки на Майк Джеймс.

Победа с решителна тройка в края на мача постигна и тимът на Олимпиакос, който се наложи над Цървена звезда с 89:86 в Белград. Финалистът от последното издание на Евролигата постигна втора победа в „Щарк Арена“ в рамките на една седмица, като този път големият герой за нея бе новото попълнение Моузес Райт. По-голямата част от тях дойдоха в последната четвърт на мача, като Райт вкара и тройка 24 секунди преди края, с която Олимпиакос поведе с 87:84. Успехът класира гръцкия гранд за плейофите.

За тима на Цървена звезда, който отдавна загуби шансове за тях, по 19 точки в мача реализираха Адам Ханга и Джоел Боломбой.

Нандо де Коло излезе на второ място при реализаторите в историята на Евролигата с 4472 точки, след като вкара 19 при успеха на АСВЕЛ Лион-Вильорбан с 98:69 при гостуването на Валенсия. Де Коло изпревари на втората позиция гръцката легенда Василис Спанулис, който има 4455 точки. Лидер в таза класация е Майк Джеймс с 4541 точки. До средата на втората четвърт Валенсия постоянно догонваше АСВЕЛ, но стоеше близко в резултата, като в един момент дори той бе равен при 29:29. На полувремето обаче френският тим водеше с 52:38, а второто полувреме започна със серия от 27:2 за гостите, което качи разликата до 39 точки и предреши напълно изхода на срещата.За АСВЕЛ, който е на предпоследното 17-о място в класирането, победата е едва осма през сезона. Валенсия е на 14-о място в класирането с 14 успеха и 19 поражения. 

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Баскетбол