Намери ни
To Top

Полша ликува след чутовна драма с дузпи срещу Уелс!

Отборът на Полша е последният участник, който стана ясен на Евро 2024. „Дружина полска“ стигна до европейските футболни финали след като спечели с 5:4 след изпълнение на дузпи срещу Уелс във финалния плейоф на поток „А“ от квалификациите.

Серщата имаше сходен развой с този между Гърция и Грузия от по-рано, където „елините“ отстъпиха с дузпи след нулево равенство в продълженията и двете продължения по 15 минути.


Така сега поляци и островитяни не излъчиха победител в редовните 90 минути.

Голове не паднаха и в добавените 30 минути, което респективно доведе до изпълнение на 11-метрови наказателни удари.

Драмата съпътстваше развоя на дузпите буквално до последното изпълнение, че и отвъд него. Всичките осем удара от техния старт бяха реализирани. За „дружина полска“ точни бяха Роберт Левандовски, Себастиан Шимански, Пжемислав Франковски и Никола Заленски. За „драконите“ пък безкомпромисни бяха Бен Дейвис, Кийфър Мур, Хари Уилсън и Неко Уилямс.

Така всичко опря до петото завъртане на рулетката при резултат 4:4. Кшищоф Пьонтек демонстрира железни нерви и прати отново напред отбора си. Поляците след това не чакаха и решиха всичко още при първата възможност. Стражът на гостите Войчех Шчесни спаси, като останаха съмнения в първия около редовността на гола, но съдията след това даде знак, че всичко е било точно и тимът от Централна Европа ликува.

Голямата мъка пък остана за британците, тъй като техният съперник не съумя да отправи нито един точен удар по време на игровото време от срещата.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол