Намери ни
To Top

Седмото издание на Витоша X Lines събра десетки скиори и сноубордисти от цялата страна

Седмото поредно издание на едно от най-интересните и атрактивни зимни събития на Витоша – фрийрайд ски и сноуборд състезанието X Lines се проведе през уикенда. Десетки скиори и сноубордисти от цялата страна се включиха в екстремното предизвикателство и показаха завидни умения в дълбокия сняг.

По традиция арена на състезанието е местността Лавината, Резньовете и Лале 2 с много интересен терен и разнообразен релеф, включващ стръмни склонове, скални дропове и различни снежни образувания, предразполагащ богат избор на атрактивни линии за спускане.

При мъжете в ските, където конкуренцията беше най-голяма, а най-добре се представи дебютантът в тази категория Валентин Дайски от Freeski.


bg, които направи страхотен рън и впечатли съдиите и публиката. Втори след него също с впечатляващ избор на линия стана Александър Карадинков, а трети е Филип Шопов. При дамите в ските първа се класира Михаела Генчева.

При сноубордистите с много стабилно и стилно каране златото грабна Александър Ангелов. Втори на  почетната стълбичка до него се нареди Кристиян Димитров, който направи чудесно спускане с няколко сложни за изпълнение трика, но поради не добро приземяване на един от скоковете се лиши от шансовете си за победа. Трети остана Росен Стратков.

По традиция Витоша X Lines дава поле за изява и на най-малките фрийрайд скиори и сноубордисти, като най-малката участничка беше едва на 6 години. Най-добре сред децата до 10 години се представи Андрей Дамянски, а от момичетата – Ивет Захаринова. При децата до 14 години първа се класира Хели Ангелова, а при юношите в сноуборда – Ясен Коритаров.

Въпреки началото на пролетта в планината условията все още са зимни и има добри условия за зимни спортове, а в края на тази седмица Витоша приема три старта за Купа България по сноубордкрос.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт