Намери ни
To Top

Медведев и Синер продължават в Маями, Мъри и Руне отпаднаха

Даниил Медведев продължава успешно защитата на титлата си от “Мастърс 1000” турнира в Маями. Руснакът, който е поставен под №3 в схемата не допусна изненада и отстрани британеца Камерън Нори в два сета – 7:5, 6:1.

Медведев все още е в търсене на първия си трофей за годината, след като достигна до полуфиналите и в трите турнира, в които игра през този сезон – Откритото първенство на Австралия, Дубай и Индиън Уелс.

“Като цяло смятам, че сервисът ми не беше никак лош”, заяви Медведев, който направи два бързи пробива в началото на мача и повече с 3:0.


След това Нори стабилизира играта си и на свой ред на два пъти взе подаването на съперника си, за да изравни за 5:5. Тук обаче приключи и неговият устрем. С комбинация от бляскава игра от основната линия и брилянтни излизания на мрежата Медведев спечели осем от последните девет гейма, включително шест поредни от 5:5, за да се класира с лекота за осминафиналите след един час и 21 минути игра. Той реализира шест от своите 11 шанса за пробив и преодоля проблемите си при сервиране, които имаше в първия сет.

“Камерън е човек, който посреща много добре. Позитивното е, че когато той се върна в първия сет и имаше инерцията , аз успях да се мобилизирам и да спечеля със 7:5, без дори да стигаме до тайбрек. Срещу него не е толкова лесно да стигнеш на мрежата. Камерън ти дава топка в центъра, при която имаш чувството, че можеш на тръгнеш напред, но после той после те разминава, както и аз правя понякога. Затова бях доста предпазлив на мрежата. Усещам, че съм се подобрил много в този аспект от играта през тази година”, добави руснакът.

Медведев е в серия от вече 11 поредни победи срещу представители на Великобритания. Неговата защита на титлата ще продължи срещу Доминик Кьопфер, който.в последния мач за деня обърна с 3:6, 6:4, 6:3 поставения под №14 Уго Хумберт.

Скорошният шампион от Откритото първенство на Австралия по тенис Яник Синер трябваше да се потруди сериозно, за да избегне изненада срещу нидерландеца Талон Грикспур, като в крайна сметка се наложи с 5:7, 7:5, 6:1 за повече от 2 часа и 20 минути игра. Двубоят им бе прекъснат в средата на втория сет заради дъжд.

Синер загуби първата част след час игра, като Грикспур я приключи благодарение на два аса.. Във втората италианецът имаше първа топка за пробив едва при 5:4, като не успя да я реализира и изравни трудно сетовете при втората си възможност при 6:5. След като Синер се измъкна от елиминиране, в третия сет имаше голямо превъзходство и успя да го затвори с 6:1.

Датчанинът Холгер Руне отново напомни за колебливите си изяви, като бе елиминиран още на старта на турнира от унгареца Фабиан Морожан. Победата на унгареца, който е под номер 57 в ранглистата на АТП, бе безапелационна 6:1, 6:1. Мачът продължи по-малко от час, като Марожан успя да направи 24 печеливши удара срещу само 14 за Руне. В следващия кръг унгарецът ще срещне представителя на Австралия Александър Попирин.

Норвежецът Каспер Рууд също продължи към четвъртия кръг на турнира, като се спаси всичките шест точки за пробив, пред които се изправи, и се наложи над испанеца Алехандро Давидович Фокина с 6:3, 6:4.

Австралиецът Алекс Де Минор също продължи за следващата фаза, след като победи корееца Квон Суву с 6:3, 6:2.

Чехът Томаш Махач продължи с отличното си представяне, като след успеха над Андрей Рубльов този път победи в много оспорван мач бившия номер 1 в света Анди Мъри от Шотландия със 5:7, 7:5, 7:6 (5).

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Тенис