Намери ни
To Top

Глоба от 5000 евро за Заубер след Гран При на Австралия

Отборът на Заубер бе глобен с 5000 евро след Гран При на Австралия след поредния проблем на швейцарския тим в бокса този сезон.

В случая глобата бе наложена, тъй като една от гайките на Валтери Ботас се озова в бързата лента по време на едно от спиранията в бокса на финландеца днес. Това създава предпоставки за опасен инцидент, което е причината тимът да бъде санкциониран.

За Заубер това е трето поредно състезание от началото на сезона, в което отборът има проблеми по време на пит стоп. В Бахрейн Ботас загуби изключително много време заради кръстосана гайка, а същото се случи и с неговия съотборник Гуаню Джоу в Джеда седмица по-късно.

След състезанието в Саудитска Арабия говорителят на отбора Алесандро Алуни Брави заяви, че Заубер ще работи по отстраняването на тези проблеми преди уикенда в Мелбърн. Изглежда обаче не всичко е решено, а италианецът призна, че този проблем е свързан с проблемите от първите два старта, макар и да е от различно естество.

„Въведохме мерки за проблемите в бокса и имаше подобрение, но не всичко се реши. Това, което се случи с Валтери е малко по-различен проблем, но пак е свързан с това, което стана в Бахрейн и Саудитска Арабия. Платихме висока цена и това напълно съсипа състезанието на Валтери“, призна Алуни Брави.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт