Намери ни
To Top

Спартак може да се възползва от колебливостта на ЦСКА

Отборите на ЦСКА и Спартак Плевен застават един срещу друг в един от най-интересните сблъсъци от 26-ия кръг в Националната баскетболна лига. Двубоят от Първата шестица започва днес от 13:00 часа и ще бъде излъчен пряко в ефира на Max Sport 2 от залата на “армейците” в столицата.

Възпитаниците на Росен Барчовски заемат петото място във временното класиране в горната част на таблицата с баланс от 13-11, като изостават на две победи от четвъртия – Балкан. Спартак Плевен пък е трети с актив от 18-7 и продължава да гони лидерите Рилски спортист (21-5) и Черноморец (20-5).


ЦСКА се намира в критична форма в последните два месеца, като отборът вече има девет загуби в десет мача в този период. Интересното обаче е, че пет от деветте поражения на “червените” бяха с разлика от седем точки или по-малко, като въпреки финансовите проблеми отборът продължава да бъде трудно препятствие за съперниците си.

Спартак Плевен пък игра финал за Купата на България преди седмица и въпреки че го загуби категорично от домакините от Черноморец, показа защо е сред топ отборите през настоящия сезон. Воденият от Любомир Минчев тим спечели пет от последните си седем мача в първенството, като единствените му две загуби дойдоха от Рилски спортист, който е лидер в колоната.

ЦСКА и Спартак си размениха по една победа до този момент през сезона, като първо “армейците” победиха плевенчани с 83:79 през ноември, когато все още разполагаха с класните си чужденци. След това обаче спартаклии си върнаха с успех с 80:76 в “Балканстрой” в началото на февруари, като този мач се реши в последните секунди.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Баскетбол