Намери ни
To Top

Хаджар с нова победа в Австралия, този път я запази

Исак Хаджар записа втора поредна победа във Формула 2 в Австралия, но за разлика от съботния спринт, сега пилотът на Кампос запази първото място в основната надпревара.

На старта поведе тръгналият от полпозишън Денис Хаугер, който обаче катастрофира в 11 обиколка, а преди това беше изпреварен в битката за първото място от Куш Майни, който потегли със средно твърдите гуми. Веднага, след като Майни поведе, Хаугер и още няколко пилоти спряха в бокса в края на 10 обиколка, а на пистата останаха Майни, Хаджар и Хуан Мануел Корея.

Но при връщането си на пистата, Хаугер загуби контрол над колата си в завой №6 и катастрофира в стената в следващия завой, където спря. Рейс директорът нареди въвеждането на виртуална кола на сигурността, а след това и на кола на сигурността на пистата. По това време Хаджар беше на алеята към боксовете и загуби много по-малко време спрямо съперниците си, които намалиха скоростта си до изискванията на виртуалната кола за сигурност. Хаджар се върна 7-и пред Андреа Кими Антонели, което означаваше, че в края на боксовете, Исак ще поведе колоната.

При рестарта Хаджар не само се откъсна пред Антонели, но успя да изпревари и няколко коли пред него, които все още не бяха спирали в бокса и се откъсна напред до финала. Втори завърши Пол Арон, който излезе пред Антонели в 20 обиколка, а трети – Зейн Малоуни, който също мина пред протежето на Мерцедес.

Снимка: Кампос Рейсинг

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт