Намери ни
To Top

Филип Хъргович е близо до сделка за битка на първи юни

Задължителният претендент на Международната боксова федерация (IBF) в тежка категория Филип Хргович може да се бие на 1-и юни в Саудитска Арабия срещу бившия претендент за титла в тежка категория  на друга федерация Даниел Дюбоа. Това бе споделено от един от треньорите на хърватския боец – Рони Шийлдс.

„Току-що разбрахме, че Хргович ще се боксира на 1 юни и това може да е срещу Даниел Дюбоа в Саудитска Арабия“, каза Шийлдс пред “WAW Boxing”.

Припомняме, че следващата голяма боксова вечер на в Саудитска Арабия, която трябва да се проведе на 1-и юни, трябва да  бъде оглавена от битката за титлата на абсолютен световен шампион в полутежка категория между Артур Бетербиев и Дмитрий Бивол .


Роденият в Загреб спортист има 17 победи в 17 професионални двубоя. Две от последните му три срещи бяха изиграни в Саудитска Арабия. За последно 31-годишният боксьор надделя с технически нокаут в първия рунд над Марк Де Мори на 23-и декември 2023-а.

На същата галавечер Даниел Дюбоа пък нокаутира Джарел Милър в десетия рунд. С този успех британецът се върна към победния път. Само четири месеца преди това той бе нокаутиран от световния шампион на четири боксови федерации Александър Усик. 26-годишният боец от Гринуич има само 2 поражения в 22 професионални срещи.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Бойни Спортове