Намери ни
To Top

Страховете на Барса не се оправдаха: Чави ще е на линия за Ел Класико

Наставникът на Барселона Чави Ернандес със сигурност ще може да ръководи своя отбор в Ел Класико срещу Реал Мадрид в сблъсъка помежду им от 32-рия кръг на Ла Лига на 21 април от 22:00 часа.

Това стана ясно от днешното решение на Дисциплинарната комисия относно наказанието на Чави за изгонването му при победата с 3:0 над Атлетико Мадрид през изминалия уикенд. Тогава темпераментния млад специалист имаше бурен протест за нарушение на Аксел Витсел срещу Роберт Левандовски. Заради това главният съдия Хосе Санчес му показа първо жълт, а впоследствие и червен картон.


В доклада си за мача пък реферът написа, че Чави е изразил “технически наблюдения относно едно от моите решения чрез крясъци и необмислени жестове”.

В лагера на Барселона се бояха, че Чави ще бъде наказан за цели три мача, тъй като е рецидивист по червени картони през този сезон. Въпреки това от Дисциплинарната комисия наказаха треньора само за двата шампионатни мача на каталунците преди Ел Класико, а именно домакинството на Лас Палмас на 30 март и гостуването на Кадис на 13 април. Освен това клубът беше глобен със 700 евро, а наставникът с 600 евро. Така бившият халф ще може да бъде на скамейката на своя тим в двубоя с Реал Мадрид.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол