Намери ни
To Top

Sportal Motorsport: Може ли някой да спре Ред Бул в Австралия?

Керванът във Формула 1 пристига в Мелбърн където този уикенд ще се проведе третият кръг за сезон 2024 – Гран При на Австралия. В новия епизод на Sportal Motorsport водещите Георги Иванов и Евгени Въков споделят своите очаквания преди уикенда на Зеления континент и дискутират най-важното от света на моторните спортове.

Една от водещите теми преди старта на Гран При на Австралия е свързана с доминацията на Ред Бул от началото на сезона. В Бахрейн и Саудитска Арабия „биковете“ спечелиха две двойни победи и големият въпрос преди уикенда в Мелбърн е дали някой ще може да спре Ред Бул в Австралия?

Другата интересна тема преди уикенда в Мелбърн е какво ще направят двамата и половина австралийци – Дениъл Рикардо, Оскар Пиастри и Валтери Ботас в домашното си състезание? За феновете в Мелбърн това ще е първа възможност да подкрепят повече от един свой представител от 2013 година насам, когато на старта застанах Рикардо и Марк Уебър.


В Австралия ще се проведе и вторият кръг за сезона във Формула 3, в който участие ще вземе българският пилот Никола Цолов. За Българския лъв сезонът започна силно в Бахрейн и той ще се опита да продължи с доброто си представяне и да се наложи като лидер на отбора на АРТ.

В света на две колела този уикенд предстои Гран При на Португалия в MotoGP. Световният шампион в кралския клас Франческо Баная стартира защитата на втората си титла с победа в Катар, където кара безгрешно в неделното състезание. Трасето в Португалия обаче е много по-различно от това в Катар, има много по-голяма денивелация и не е много ясно кои ще са съперниците на Баная този уикенд.

За финал поглеждаме и към случващото се в българския автомобилизъм и продължаващата битка между Автомобилна федерация на България (АФБ) и Българска федерация по автомобилен спорт (БФАС). В студиото на Sportal Motorsport влизат председателите на двете федерации Калоян Станчев и Румен Дунев, които говорят след провелите се в края на миналата седмица общи събрания на двете федерации.

Калоян Станчев от АФБ заявява, че той е готов да направи крачка назад в името на спорта, докато неговият колега от БФАС Румен Дунев смята, че не се налагат компромиси в тоза посока.

Дунев заяви, че който иска да се занимава с автомобилен спорт в България може да го прави в рамките на БФАС, която има готовност да организира сезон 2024, ако паднат пречките. И обясни кои са тези пречки.

Приятно гледане!

Последвайте каналите ни в:

(Платена публикация)

Снимки: Sportal.bg

Ощр от категория Спорт