Намери ни
To Top

12 отбора се хвърлят в битка за последните три квоти за Евро 2024

До началото на Европейското първенство остават 85 дни, но все още не се знаят имената на последните три участника. За тези три квоти се борят 12 отбора, а въпросните финалисти ще станат ясни във вечерта на 26 март.

Днес стартира плейофната битка в трите потока – “А”, “В” и “С”. Във всеки един от тях има по четири тима.


Играят се полуфинали в една среща, а победителите отиват на финал, също в един мач, който ще е идния вторник. Крайният победител ще стане част от първенството в Германия.

В първата четворка са Полша, Естония, Уелс и Финландия. Във втората компания си правят Израел, Босна и Херцеговина, Украйна и Исландия, а в третата са Грузия, Гърция, Казахстан и Люксембург.

В поток “А” полуфиналните двойки изправят Полша срещу Естония и Уелс срещу Финландия. Домакин е първият тим във всяка от двойките, а финалът ще е на стадион на победителя от дуела между “драконите” и финландците. На Евро 2024 крайният победител ще бъде част от група “D”, където са още Нидерландия, Австрия и Франция.

В поток “В” Израел излиза срещу Исландия, но заради войната мачът ще се състои в Будапеща. В другия полуфинал тук противници са Босна и Херцеговина и Украйна. Победителят от втората двойка ще бъде домакин на финала. Ако това са украинците, мачът ще е във Вроцлав. Класиралият се за Германия състав ще бъде в предварителна група “Е” в компанията на Белгия, Словакия и Румъния.

В поток “С” Грузия посреща Люксембург, а на свой терен Гърция ще се бори за място във финала срещу Казахстан. Арена на финала ще бъде по-добрият от първата двойка. Финалистът на ЕП ще бъде част от група “F” заедно с Турция, Португалия и Чехия.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол