Намери ни
To Top

В Ямаха подготвят оферта за Мартин

Отборът на Ямаха в MotoGP подготвя оферта, с която да се опита да изкуши действащия световен вицешампион Хорхе Мартин да премине в тима за сезон 2025 в кралския клас.

Настоящият пилот на Прамак Дукати със сигурност ще се раздели със сателитния екип на Дукати в края на годината. Тази новина вече беше потвърдена от ръководителя на тима Джино Борсой. Въпросът обаче е в каква посока ще поеме испанецът?

Разбира се неговото желание ще е да стане заводски пилот, а предпочитаната от него дестинация ще е Дукати.


Ако обаче италианската марка предпочете да запази Енеа Бастианини или да привлече друг пилот вместо Мартин, то испанецът ще бъде принуден да се насочи към друг производител.

Според италианското издание Motosprint в Ямаха вече подготвят бюджет, с който да се опитат да изкушат испанеца. Това обаче няма да е никак лесно за марката от Ивата, тъй като желанието на пилота е той да получи конкурентен мотор. А към момента М1 е най-слабата машина в MotoGP и това надали ще се промени в близките седмици, които ще са много важни за нареждането на пилотския пъзел за следващия сезон.

Алтернативните възможности пред Мартин са трансфер в КТМ или Априлия, които поне имат по-силни мотори от Ямаха, но и те изостават от машините на Дукати. Това подсказва, че раздяла с Дукати със сигурност ще означава преминаване към по-слаб мотор за Мартин и вече той ще трябва да прецени чий проект му изглежда най-сериозен.

Снимки: Red Bull Content Pool

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558