Намери ни
To Top

Съставите на Манчестър Юнайтед и Ливърпул

Манчестър Юнайтед приема Ливърпул на „Олд Трафорд“ в голямото дерби от 1/4-финалите на Купата на Англия. „Червените дяволи“ са 12-кратен носител на отличието, докато мърсисайдци са печелили осем пъти ФА Къп. Докато тимът на Юрген Клоп вече вдигна един трофей през този сезон и продължава да се бори на още три фронта, ФА Къп остава единствената възможност за отличие за отбора на Ерик тен Хаг.

Манчестър Юнайтед елиминира Уигън, Нюпорт Каунти и Нотингам Форест, за да стигне до тази фаза, докато Ливърпул се справи с Арсенал, Норич и Саутхамптън.

„Червените дяволи“ не успяха да се разпишат в четири от последните пет мача между двата отбора. Головата разлика в тези срещи е 18:1 в полза на Ливърпул. През декември обаче тимът на Клоп не успя да победи „червените дяволи“ на „Анфийлд“, въпреки че отправи 34 удара. Двубоят завърши 0:0.

Ливърпул е в серия от девет поредни срещи без загуба във всички турнири.

Расмус Хойлунд и Аарън Уан-Бисака се завръщат в стартовия състав на Манчестър Юнайтед след контузии ,а Диого Далот се премества отляво на отбраната. Хари Магуайър и Мейсън Маунт също са възстановени, но остават на пейката за началото. Каземиро отпада от сметките заради травма.

Юрген Клоп е направил три промени в сравнение с мача със Спарта (Прага) през седмицата. Вирджил Ван Дайк, Алексис Мак Алистър и Луис Диас се завръщат сред титулярите. Райън Гравенберх е възстановен от своята контузия и е на пейката. Ибрахима Конате обаче не е успял да се възстанови навреме и не е в групата за днешния двубой.

Манчестър Юнайтед: Онана, Уан-Бисака, Линдельоф, Варан, Далот, Мейну, Мактоминей, Фернандеш, Гаранчо, Рашфорд, Хойлунд

Ливърпул: Келъхър, Гомес, Куанса, Ван Дайк, Робъртсън, Ендо, Мак Алистър, Собослай, Салах, Нунес, Диас

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол