Намери ни
To Top

Очаквайте на живо: Балкан – Спартак Плевен

Отборите на Балкан и Спартак Плевен излизат един срещу друг в първия полуфинален сблъсък от тазгодишното издание на турнира за Купата на България. Съперниците за златото излизат един срещу друг днес от 16:00 в зала „Арена Бургас“.

През вчерашния ден ботевградчани записаха впечатляваща победа с 88:69 над Черно море Тича. Тимът на Небойша Кнежевич не влезе в мача с нужната енергия и допусна изоставане в откриващите минути, но след това се стегна и постепенно увеличаваше разликата срещу наперените „моряци“.


По този начин Балкан продължава да мечтае за първа Купа от 1988-а насам, като днес отборът има шанс да се класира за финала за първи път от четири години.

Спартак Плевен пък трябваше да се потруди доста, за да елиминира Ямбол от надпреварата вчера. Плевенчани поставиха впечатляващо начало на срещата и спечелиха първата четвърт с 27:8, но с течение на мача те допуснаха липса на концентрация и подцениха своя опонент, което доведе до това разликата да бъде съкратена до две точки в средата на последната четвърт. Все пак тимът на Любомир Минчев не допусна грешна стъпка и затвори мача с важни стрелби, за да продължи успешния си сезон до момента.

От началото на кампанията Балкан и Спартак се изправиха четири пъти, като плевенчани водят с 2-1 победи. „Зелените“ спечелиха първия двубой за сезона с 89:85 в Ботевград, но след това отстъпиха в два поредни случая в зала „Балканстрой“ – със 78:88 и с 81:90.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Баскетбол