Намери ни
To Top

Астън Вила не остави шансове на Аякс

Астън Вила разби Аякс с 4:0 в реванш от осминафиналите на Лигата на конференциите и с общ резултат 4:0 се класира на четвъртфиналите. За бирмингамци това ще бъде първо класиране сред най-добрите осем на европейски турнир от 1998 г.

Оли Уоткинс поведе домакините с гол в 25-ата минута. Нападателят, който днес попадна в състава на Англия, отбеляза 22-ия си гол във всички турнири през този сезон, след като азсече с глава центриране на Дъглас Луис от ъглов удар.


Той обаче получи контузия малко по-късно и в 33-ата минута напусна принудително терена.

Четикратният европейски шампион Аякс беше много близо до изравнителен гол в добавеното време на първата част, но Мати Кеш изчисти топката от голлинията след удара на Брайън Броби. Нидерландците бяха изведени с капитанската лента от Джордан Хендерсън. След час игра бившия халф на Ливърпул загуби топката, което доведе атаката за втория гол в мача, реализиран от Леон Бейли.

Халфът на гостите Сиверт Мансверк получи втори жълт картон малко по-късно и интригата до голяма степен приключи. Резервата Джон Дюран отбеляза третия гол в 75-ата минута, а Муса Диаби оформи крайното 4:0.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол