Намери ни
To Top

Церемонията по запалването на олимпийския огън ще предложи обновени детайли

Церемонията по запалването на олимпийския огън за Игрите в Париж в древна Олимпия през следващия месец ще покаже нова върховна жрица, преработени костюми и свежа музика, като част от стремежа на Гърция да обнови традиционната церемония.

Огънят ще бъде запален на 16 април в родното място на Игрите. На церемонията актрисата Мери Мина, която за първи път ще влезе в ролята на върховната жрица, ще използва параболично огледало и слънчеви лъчи, за да запали факела.

„Това е голяма чест за мен.


Надявам се да оправдая доверието, което ми е гласувано. Щастлива съм да поема отговорността“, коментира Мина при представянето си.

След традиционната церемония по запалването Мина ще предаде огъня на първия факлоносец – олимпийския шампион по гребане Стефанос Дускос, на ръба на древния олимпийски стадион за началото на 11-дневна щафета на гръцка земя.

Олимпийският огън ще бъде предаден на организаторите на Игрите в Париж на 26 април в Атина, преди да прекара нощта във френското посолство в гръцката столица и на следващия ден да отпътува за Франция.

Факелът ще пристигне в Марсилия на 8 май, като се очаква около 150 000 души да присъстват на церемония в старото пристанище на южния град преди началото на френската част от щафетата.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558