Намери ни
To Top

УЕФА обяви, че решението за бъдещето на „Карабао Къп“ е вътрешен казус за страната

Европейската футболна федерация (УЕФА) обяви, че от английските футболни власти зависи да вземат решение относно бъдещето на турнира за Купата на лигата в страната. Разширяването на клубните състезания на УЕФА от следващия сезон ще внесе допълнителни усложнения и претоварване на календара.

Съществуваха надежди, че надпреварата за Купата на лигата може да бъде намалена, а преиграванията за Купата на Англия – отменени, ако Висшата лига и Английската футболна лига успеят да постигнат сделка за допълнително финансиране, но това изглежда по-далеч от всякога, след като клубовете от елита не успяха да отправят оферта на срещата им в понеделник, а вместо това фокусът бе върху съгласуването на нови финансови правила.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин по-рано бе заявил, че Купата на лигата трябва да отпадне, но заместник-генералният секретар на УЕФА Джорджо Маркети каза днес, че всякакви промени в състезанието, както и това дали победителите все още ще получават право на участие в евротурнирите, ще бъде от компетенцията на властите в Англия.


„Ние организираме нашите състезания и опитваме да се отнасяме с изключително уважение към решенията на местните лиги и асоциации на техните територии. Те знаят какво е най-доброто за техните страни. Ако Купата на лигата се смята за важна в Англия, тогава не опира до УЕФА да се намеси и да каже „не“. От повече от 20 години нещата се решават по този начин. Ако Англия един ден реши, че вече не се нуждае от турнира, ако това се случи, тогава не знам. Ако те поискат това, тогава няма причина УЕФА да реши друго“, обясни Маркети.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол