Намери ни
To Top

Гърми скандал след убийството в Добрич! Лъсна истината какво е станало преди престъплението

Разследващият полицай е информирал два дни по-късно прокуратурата във връзка с нападението с нож над Емилиян Русев в района на паметника на Деспот Добротица, извършено вечерта на 25 февруари, пише pronewsdobrich.bg.

Дни преди 31-годишният психично болен Марин Добрев да уби с нож в парка случаен минувач, става ясно от съобщение, разпространено от Районната прокуратура в Добрич. 

Във връзка с изостреното обществено внимание и появилите се спекулации, последвали убийството на мъж в града, намушкан смъртоносно на 7 март 2024 година, и случили се преди това нападения от подобен характер, от държавното обвинение информират, че:

Предшестващото убийството нападение е извършено на 25 февруари 2024 година. След постъпил сигнал по случая, на същата дата разследващ полицай е започнал досъдебно производство.


Дежурният прокурор при РП Добрич не е бил уведомен за това. На следващият ден – 26 февруари по случая е било задържано лице.

След преценка съпричастността му към нападението, лицето е освободено, като е прието, че не са налице доказателства, които да сочат на него като извършител. И за тези действия районната прокуратура в града не е била уведомена.

Едва на 27.02.2024 година, около обяд, за първи път в районната прокуратура е постъпило уведомително писмо. С него прокуратурата е била уведомена за започнатото досъдебно производство по повод нападението на мъжа, намушкан в областта на ръката, включително и за това, че по случая е било задържано и впоследствие освободено лице. 

На същата дата е бил определен наблюдаващ прокурор, като същият незабавно е указал издирване на лицето и отвеждането му в ЦПЗ „Д-р П. Станчев“ град Добрич, с оглед извършването на преглед и настаняването му за лечение по спешност, с оглед изолирането му от обществото до решаване на въпросите за вменяемостта му. 

Припомняме, че на 7 март 56-годишният Живко Маринов бе нападнат от Марин около 18,40 часа в близост до детски съоръжения в градския парк. Той е намушкан в гърдите. Намерен е малко по-късно от случаен минувач, но вече е бил мъртъв.

Пристигналият на място екип на Спешна помощ само установил, че мъжът е починал. 10-15 минути по-късно, малко след 18,50 часа на 7 март, психично болният намушкал и втори мъж – вече в района зад магазин „Лидл“. При него раната е в областта на ключицата.

По-късно Марин Добрев е задържан и в момента е в ареста. 

Съдебно-психиатрична експертиза трябва да установи дали е съзнавал извършеното и може да носи отговорност за действията си. Според това ще бъде решено дали ще му бъде повдигнато обвинение или ще бъде настанен за принудително лечение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Ощр от категория
Notice: Undefined offset: 0 in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/single.php on line 467

Notice: Trying to get property of non-object in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/single.php on line 467


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558