Намери ни
To Top

Окрилен от лидерската позиция в Англия, Арсенал ще търси обрат срещу Порто

Новият лидер в Премиър лийг Арсенал приема Порто на „Емиратс“ в реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига. „Артилеристите“ трябва да наваксват изоставане от един гол, след като преди три седмици загубиха на „Естадио До Драгао“ с гол в последната секунда на добавеното време.

Мачът в Португалия бе неочаквано непродуктивен за тима на Микел Артета, като се има предвид страхотната форма, в която се намират „топчиите“ в Премиър лийг от началото на 2024 година. В тази среща играчите на Арсенал не успяха да отправят нито един точен удар.


„Артилеристите“ отпадаха на 1/8-финалите на турнира в последните си седем участия и сега трябва да се върнат към головата си форма, ако искат да прекъснат тази серия. Арсенал продължи напред в ШЛ само веднъж в последните десет случая, след като отборът бе загубил първия мач. Това обаче се случи именно срещу Порто през сезон 2009/10. Тогава лондончани отстъпиха в първата среща с 1:2, след което разбиха с 5:0 „драконите“ в реванша и за последно играха на 1/4-финалите на турнира.

Порто не успя да спечели нито едно от 22-те си гостувания в Англия до момента. Освен това „драконите“, които заемат трето място в португалското първенство, загубиха всяка от предишните си три визити на „Емиратс“ без дори да отбележат попадение. Головата разлика в тези срещи е 11:0.

Арсенал спечели и трите си домакинства в груповата фаза на Шампионската лига през този сезон с общ резултат 12:0. Порто пък е в серия от шест поредни мача без загуба във всички турнири.

Габриел Мартинели и Такехиро Томиясу остават под въпрос за реванша, а Юриен Тимбер все още се възстановява от тежката травма, която получи в самото начало на сезона. Иван Маркано и Зайду Сануси са аут за Порто. Мехди Тареми пропусна първия двубой заради контузия, но се очаква да се завърне за срещата на „Емиратс“.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол