Намери ни
To Top

Беарман разкри, че е получил изненадваща подкрепа преди дебюта си във Формула 1

Оливър Беарман беше вхърлен в дълбокото в средата на уикенда за Гран При на Саудитска Арабия, след като бе повикан да кара на мястото на Карлос Сайнц за началото на третата тренировка.

Британецът обаче се справи перфектно с тежката задача, която му бе поставена и в квалификацията се класира на приличната 11-та позиция, изоставайки със само 0.036 секунди от място в Q3. В надпреварата пък Беарман напредна с четири места и финишира седми, с което спечели първите си точки във Формула 1.


След финала на състезанието британецът, който бе избра и за пилот на деня, бе един от най-търсените пилоти за интервюта. В едно от тях той разкри, че преди надпреварата е получи съобщение от един от своите герои, който му е пожелал успех. Става дума за четирикратния световен шампион Себастиан Фетел, който прекрати своята кариера в края на 2022 година.

„Подкрепата, която получих беше невероятна. Получих съобщение от един от моите герои Себастиан Фетел, което беше наистина много приятно преди състезанието. Благодаря ти Себ“, каза Беарман пред Viaplay.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт