Намери ни
To Top

Васьор си е набелязал трима инженери от Ред Бул

Докато медиите в цял свят анализираха в хода на уикенда за Гран При на Саудитска Арабия дали Ферари ще успее да привлече гения на Ред Бул, шефът на Скудерията Фредерик Васьор е стартирал нова акция за привличането на трима ключови инженери от Ред Бул.

Напрежението в Ред Бул е огромно заради битката за власт и сексскандала на Кристиан Хорнър и много от съперниците на световните шампиони се опитват да използват тази ситуация, за да изпреварят потенциалния разпад и да „отмъкнат” каквото могат от кадрите на тима.

Разкритието е на вестник La Gazzetta dello Sport и едва ли ще се хареса на двете страни, като най-вероятно ще доведе до повишаване „цената” на тримата инженери, които Васьор иска да доведе в Маранело.


Става въпрос за Дейвид Морган, който отговаря за аеродинамичното развитие на автомобилите в Ред Бул и който е част от вътрешния кръг доверени хора на Нюи. Другият от екипа на Нюи е Алесандро Джермани, който е шеф на екипа за аеродинамично развитие и на практика работи пряко с Морган, като двамата вече са доказали, че могат да прилагат на практика идеите на Нюи.

И третият инженер е Бен Уотърхаус, който е шеф на екипа пърформанс инженери – тези, които отговарят за представянето на колата на пистата.

Ако акцията на Васьор успее и тримата ще бъдат поставени под ограничение известно време да не могат да работят в друг отбор във Формула 1, но идеята на италианците е те да са част от екипа, който ще разработва новия болид на Скудерията за 2026 година, когато в сила ще влезе следващият пакет технически правила в световния шампионат.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558