Намери ни
To Top

Петър Шопов: Амбициите са да играем на финал

Tреньорът на Левски София Петър Шопов заяви след домакинската загуба от шампиона Марица (Пловдив) с 0:3 гейма в среща от 13-ия кръг на женската „Демакс“ лига, че възпитаничките му са способни да играят на финала в първенството.

„В определени етапи се получиха много добри разигравания. Опитът на Марица им помогна да ги спечелят. Там е и разковничето.


Сервираха по-добре от нас. Играем с 15% по-добро посрещане от тяхното. Втори мач ни бият крайните им нападателки, които играят много силно в момента. Играеш колкото ти позволява противникът. Трябва да се научим да играем такъв тип мачове. Лесно е да играеш, като водиш с 20 точки. Амбициите са да играем на финал“, сподели Шопов за БНТ след мача.

Капитанката на тима Йоанна Божилова призна, че тя и нейните съотборнички не притежават опита, с който разполагат шампионките, но са на правилния път в развитието си.

„Лошо тръгнахме във всеки един от геймовете. Допускахме противника да прави серии от точки. Жалкото е, че не можахме да покажем нашата игра. Мачът от първия полусезон де далеч по-завързан, но това днес не се получи. Това се дължи на рутината и възрастта. Отборът на Марица играе в Европа от много години. Истински вярвам в съотборничките ми и смятам, че сме на правия път“, призна Божилова.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Волейбол