Намери ни
To Top

Брайтън се върна на пътя на победите след нервен успех над Нотингам

Брайтън се върна на пътя на победите след минимален успех с 1:0 срещу Нотингам Форест в мач от 28-ия кръг на Премиър лийг. Единственото попадение дойде през първата част и бе дело на Андрю Омобамиделе (29’), който си отбеляза автогол. Срещата бе доста нервна за двата тима, а реферът Майкъл Солсбъри раздаде цели осем жълти картона.

“Чайките” бяха по-активния тим на терена от началото на двубоя и можеха да отбележат след четвърт час, но удар на Якуб Модер бе спасен от Матс Зелс.


Възпитаниците на Роберто Де Дзерби все пак успяха да поведат в резултата след половин час игра, когато стражът и отбраната на Нотингам не се ориентираха добре след един корнер и Омобамиделе си вкара автогол. Домакините можеха да отбележат още в ответната атака, но Барт Вербрюген успя да спаси удар на Дивок Ориги.

Нервността на двата отбора се засили видимо през втората част, когато и по-сериозните нарушения зачестиха. Все пак вероятно най-доброто положение през второто полувреме отново бе на сметката на Брайтън в края на срещата, когато удар на Хулио Енсисо премина съвсем близо до дясната греда на Зелс. Гостите от Нотингам също имаха своите, макар и не съвсем чисти положения, но в крайна сметка мачът завърши при този резултат. По този начин Брайтън спечели важна победа след три поредни срещи без успех и тежкото поражение от Рома с 4:0 само преди няколко дни в Лига Европа.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол