Намери ни
To Top

Георги Иванов: Радвам се, че станах шампион по толкова убедителен начин

Борецът в тежката категория на свободния стил Георги Иванов е доволен, че изпълни целта си на турнира „Дан Колов – Никола Петров“ и успя да стигне до пояса. Той добави, че е здрав след дълго възстановяване и е готов за преборване със съперника си в категорията Ален Хубулов.

В последния двубой европейският шампион до 23 години победи само за 48 секунди украинеца Юри Иджински в категория до 125 кг на свободния стил.

„Дойдох, за да стана шампион.


Много се радвам, че го направих по толкова убедителен начин. Имах сериозни съперници, показах добра борба, а публиката допълнително ме зареди с енергия  да съм толкова категоричен във финалната среща“, заяви Иванов в интервю за bul-wrestling.org.

„От 5 месеца отново тренирам, след тежка операция, вече се чувствам много сигурен в себе си, подготвен и съм готов да искам преборване с опонента ми в категорията Ален Хубулов за място в отбора за олимпийските квалификации. Миналата година го победих на шампионата на България, а тази година той ме победи категорично, но тогава още не бях в най-добрата си форма“.

За втора поредна година пояса „Никола Петров“ бе присъден на Семьон Новиков, който триумфира при 87-килограмовите на класическия стил. На финала той се справи и със съотборника си в националния отбор Йоан Димитров.

„Именно финалната среща ми беше най-трудна, защото ние постоянно тренираме заедно. Трудно може да се изненадаме. Ако трябва да сравнявам поясите, получени през миналата и тази година, бих казал, че през 2023-а ми беше по-трудно да стана шампион. Тогава конкуренция беше много по-голяма, имаше много призьори от големи първенства, а сега заради Олимпиадата повечето състезатели избират къде да участват, тъй като приоритет са игрите в Париж. И това е нормално“, каза Новиков за БФБорба.

За втора поредна година и Юлияна Янева стана носителка на купата за най-добра състезателка сред дамите.

„Тази година купата е по-ценна за мен, така я чувствам. Изпитвам респект към всички съпернички, направих хубави срещи и се чувствам заредена да продължавам да се подготвям на най-високо ниво“, заяви Янева.

Президентът на федерацията Христо Маринов призна, че за разлика от други години, тази турнирът е бил по-слаб. По същото време бе и силният „Яшар Догу“ в Турция, а някои от състезателите са предпочели да отидат там. Други се подготвят директно за олимпийските квалификации.

Въпреки това, в 61-то издание на надпреварата имаше призьори от олимпийски игри, световни и европейски първенства. А публиката видя и оспорвани срещи.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Бойни Спортове