Намери ни
To Top

Рилски продължава доминацията си, 14 поредни успеха за самоковци преди Купата

Отборът на Рилски спортист увеличи серията си от поредни победи до 14, след като спечели домакинството си на Спартак Плевен с 88:80 (22:19, 24:19, 22:23, 20:19) в двубой от 25-ия кръг на Националната баскетболна лига. Възпитаниците на Любомир Киров се намират в изключителна форма седмица преди началото на турнира за Купата на България, който ще се проведе в Бургас. 

По този начин Рилецо отново се изравнява с Черноморец на върха във временното класиране, като двата тима са с баланс от по 20-5. Спартак Плевен е на третата позиция с актив от 18-7.


ПЪРВА ЧЕТВЪРТ:

След като двата тима не можаха да оползотворят първите си няколко нападения в мача, Крис Минков сложи начало на гонитбата с хубава стрелба от средна дистанция за 2:0 в полза на Рилски спортист. В самото начало на двубоя Джулиен Люис извърши две лични нарушения и се наложи да седне на пейката, като бе заменен от Родни Първис при 5:2 в полза на самоковци. Плевенчани вече имаха четири отборни нарушения при изиграни по-малко от четири минути до края на първата четвърт. Талиб Занна изравни резултата с тройка, но след това Рилецо отново дръпна напред при 9:5 чрез кошове на Минков и Джон Флорвиъс. Плевенчани обаче останаха близо до своя съперник и поддържаха минимален дефицит, който бе две точки при 14:12 в полза на Рилски спортист. Равенството отново бе поставено на таблото след успешни изстрели на Занна от наказателната линия за 14:14. С тройка на Тошков гостите поведоха при 14:17, но така или иначе мачът продължаваше да се развива кош за кош и този път Джоузеф Лоусън изведе домакините с точка напред при 20:19. Рилски излезе напред с три точки при 22:19 след поднасяне на Алън Арнет в последните секунди на откриващия период.

ВТОРА ЧЕТВЪРТ:

Силното представяне на Лоусън продължи и центърът на домакините наниза четири поредни точки в началото на последната четвърт, за да осигури аванс на своите при 28:22 след две минути игра. Тимът на Спартак отново имаше проблем с нарушения, като вече имаше натрупани три отборни фала, а Рилецо все още бе напред в резултата при 29:22. Играта в нападение на плевенчани от началото на периода продължаваше да куца и Рилски увеличи преднината си до девет точки при 31:22 след кош на Деян Карамфилов. В следващите минути обаче възпитаниците на Любомир Минчев показаха повече концентрация и дистанцията беше съкратена до четири точки при 35:31 след тройка на Родни Първис. Алекс Ломакс също се отличи с точна стрелба за 37:35, след което Джон Флорвиъс възстанови четириточковата разлика между двата тима с два фала за 39:35. Спартак свали разликата до три при 41:38, но си позволи да допусне пет точки в рамките на десет секунди след нови два наказателни на Флорвиъс и тройка на Майкълин Скот за 46:38 в полза на Рилски спортист на полувремето.

ТРЕТА ЧЕТВЪРТ:

Рилски спортист достигна до двуцифрената преднина след кош на Скот за 48:38, но веднага след това Спартак отвърна със серия от пет поредни точки след добри изяви на Първис и Чернокожев – 48:43. Алекс Симеонов върна две точки за домакините, но след това плевенчани записаха отлична серия и успяха да откраднат водачеството при 50:51 след доминация на Занна и Чернокожев. Веднага след това обаче Чавдар Костов прекъсна летежа на гостите с точна стрелба от тройката за 53:51 в полза на Рилски. Двубоят се превръщаше във все по-интересен, като двата тима си разменяха точни стрелби в поредица от нападение, чрез които резултатът стана 55:55 в средата на третия период. Топреализаторът на Спартак Талиб Занна обаче натрупа четири лични нарушения към края на периода и принудително седна на пейката, като Рилски поведе с две точки при 59:57, след като Лоусън вкара двата си фала. С липсата на Занна на паркета отборът на Рилски увеличи преднината си до шест точки, благодарение на точни стрелби на Симеонов и Мирослав Васов за 66:60. Цветомир Чернокожев също вече бе с четири фала след нарушение срещу Деян Карамфилов, който беше безгрешен от наказателната линия за 68:61, какъвто бе и резултатът преди старта на финалния период.

ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ:

Талиб Занна започна последната четвърт за Спартак Плевен въпреки четирите си нарушения. Американското дуо в състава на гостите Първис и Ломакс вдигна оборотите на старта на последната четвърт и така дистанцията между двата отбора отново бе само едно притежание при 68:65. От другата страна обаче Алън Арнет отвърна на предизвикателството и наниза важна тройка за 73:65 в полза на домакините. Защитата на плевенчани в правоъгълника се пропукваше и допускаше пресечки от страна на съперника, като Рилски се сдоби с аванс от девет при 77:68 с оставащи около четири минути до финалната четвърт. Домакините пък продължаваха да са все така агресивни срещу своя опонент, като Симеонов и Арнет бяха точни за 81:71. Разликата бе девет точки при 82:73 с оставащи 2:17 на таблото, като преди това Спартак пропусна добри шансове да намали своето изоставане. Вместо да намали разликата, тимът от Плевен допусна още две точки в коша си след пробив на Деян Карамфилов за 84:73. Гостите обаче отговориха мигновено с тройка на Константин Тошков, след което Карамфилов отново пое отговорност с точен шут от средно за 86:76. Alley oop комбинация между Карамфилов и Флорвиъс сложи на спора и резултатът бе оформен при 88:80 в полза на Рилски спортист.

Джон Флорвиъс и Джоузеф Лоусън завършиха като най-резултатни за Рилски спортист с по 16 точки. Майкълин Скот прибави 11 точки, Алекс Симеонов финишира с 10 точки и 5 борби.

Талиб Занна и Родни Първис пък бяха над всички за Спартак с по 19 точки, като първият овладя и 8 борби. Цветомир Чернокожев и Константин Тошков реализираха по още 10 точки.

ТИТУЛЯРНИ ПЕТИЦИ:

РИЛСКИ СПОРТИСТ: Майкълин Скот, Чавдар Костов, Крис Минков, Алекс Симеонов, Джон Флорвиъс

СПАРТАК ПЛЕВЕН: Константин Тошков, Джулиен Люис, Николай Стоянов, Цветомир Чернокожев, Талиб Занна

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558