Намери ни
To Top

Златин Георгиев се забърка в скандална ситуация, а Левски отстъпи пред Шумен

Отборът на Шумен записа ключова победа над Левски в битката си за участие в плейофите на Националната баскетболна лига. Тимът на Янко Янков надви своя съперник със 79:68 (24:16, 23:21, 12:20, 20:11) в среща от 25-ия кръг на първенството, като двубоят бе част от Втората шестица на шампионата.

За съжаление, мачът остави черно петно след себе си, тъй като лидерът на “сините” Златин Георгиев изпусна нервите си и уцели с топка Карим Мане от Шумен, а след това му налетя на бой. Самият Мане провокира Голди с лакът в кръста му при спряла игра секунди преди изблика на гняв от страна на ветерана.


За това си действие Георгиев бе изгонен с директна дисквалификация.

По този начин Шумен излиза на осмото място в класирането на Втората шестица с баланс от 9-16, докато Левски е девети с актив от 8-17.

Уилфрид Ликей постигна 22 точки и 10 борби за победата на Шумен. Джъстин Кохайда приключи с 18 точки и 15 борби, а Карим Мане и Баръш Мустафа вкараха по 11 точки.

Лъчезар Димитров и Димитър Маринчешки отбелязаха по 17 точки за Левски, а капитанът Асен Великов приключи с 10 точки и 5 борби.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Баскетбол