Намери ни
To Top

От Барса са отхвърлили умопомрачителна оферта на ПСЖ за детето чудо Ямал

В Барселона са отхвърлили космическа оферта на Пари Сен Жермен за детето чудо на каталунците Ламин Ямал, твърди „Марка“. Според изданието парижани са готови да предложат умопомрачителната оферта от 200 млн. евро за 16-годишния мегаталант на „блаугранас“, който снощи донесе победата над Майорка с хубав гол.

В ПСЖ са се примирили със загубата на Килиан Мбапе през лятото и виждат именно Ламин Ямал като идеален негов заместник.


Според информациите френските шампиони са готови да извадят 200 млн. евро за младока, като по този начин ще го направят втория най-скъп трансфер в историята след Неймар, дошъл също по оста Барселона – Париж за 222 млн. евро.

В Барселона вече са наясно с интереса на ПСЖ към играча и със сумата, която са готови да платят за него. Това беше една от причините суперагентът Жорже Мендеш да пътува до Барселона тази седмица, за да се срещне с Жоан Лапорта и да го информира за ситуацията.

Въпреки примамливата оферта и тежкото финансово състояние на каталунците обаче, те не са склонни да се разделят с младата си звезда. В Барселона залагат големи надежди на Ламин Ямал, който се смята за най-големия талант, който прословувата школа „Ла Масия“ е вадила от времето на Лионел Меси.

Продажба на Ямал би било бързо решение на икономическите проблеми за каталунците, но ако те се разделят толкова бързо с най-големия си талант, това ще се приеме на нож от феновете. Привържениците очакват новото поколение, състоящо се от него, Педри, Гави, Кубарси, Балде, Фермин и Роналд Араухо да върне славните времена за отбора. Договорът на детето чудо с Барселона е до 2026 г., като се очаква не след дълго Ямал да удължи договора си, а освобождаващата му клауза е 1 милиард евро.

16-годишният суперталант на Барселона счупи редица рекорди в Ла Лига и в националния отбор с младостта си. През този сезон Ямал има 6 гола и 7 асистенции в 37 мача за каталунците.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол