Намери ни
To Top

Очаквайте на живо: Спартак Плевен – Балкан

Отборите на Спартак Плевен и Балкан се изправят един срещу друг в сблъсък от 24-ия кръг на Националната баскетболна лига. Двубоят е част от Първата шестица на шампионата и започва тази вечер от 19:00 часа в зала “Балканстрой” в Плевен.

Плевенчани заемат третото място във временното класиране с баланс от 17 победи и 6 загуби, докато ботевградчани са четвърти с актив от 14 успеха и 8 поражения.

Тимът на Любомир Минчев е в серия от седем поредни победи като домакин в НБЛ, като от началото на кампанията е с баланс от 11-1 на своя територия.


Единственото поражение на Спартак е от лидера Черноморец със 75:78 през октомври. Преди три дни плевенчани изригнаха със 121 точки в коша на Черно море за убедителния успех със 121:75.

Балкан пък не е играл мач от 16 февруари насам, като за последно актуалните шампиони спечелиха домакинството си на Академик Пловдив с 86:85. Отборът на Небойша Кнежевич е спечелил последните си три гостувания в първенството.

Спартак и Балкан се изправиха два пъти от началото на кампанията, като си поделиха по една домакинска победа. Ботевградчани спечелиха с 89:85 в Ботевград през ноември, а след това Спартак си върна с 88:78 в Плевен.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Баскетбол