Намери ни
To Top

Сари: Трябва да покажем кураж и решителност

Треньорът на Лацио Маурицио Сари коментира предстоящия реванш с Байерн (Мюнхен) от 1/8-финалите в Шампионската лига. „Орлите“ имат преднина от 1:0 след първия мач, но тя е твърде крехка, за да им гарантира каквото и да е. Наставникът смята, че играчите му трябва да покажат кураж и решителност на „Алианц Арена“, ако искат да се класират за следващата фаза.

„Не съм прекалено емоционален, защото тук трябва да покажем кураж и решителност.


Наясно сме колко трудно ще ни бъде, но това само трябва да ни вдъхне допълнително желание за себераздаване и саможертва. Във футбола нищо не е невъзможно и това трябва да ни окуражи. Трябва да бъдем горещи и гневни на терена. Байерн е отбор от висока класа и може да бележи с лекота. Ако си мислим, че ще седим и ще се защитаваме 100 минути, това е лоша идея. Трябва да имаме куража да атакуваме. Нямам никакво съмнение, че те ще тичат по-здраво от нас утре, но в този случай важна ще бъде и ефективността. Няма никаквъв смисъл да тичаш 2 километра повече, ако съперникът ти разиграма топката по-добре от теб. Надявам се да имаме достатъчно пространства, които да използваме. Забелязал съм, че Байерн често губи тактически баанс по време на мачовете си“, заяви Сари.

Лацио записа две загуби в първенството в последните си два мача. Въпреки това наставникът не е твърде притеснен.

„Не мисля, че има нещо в отбора, което не работи правилно. Фактът, че играем през три дни оказва своето влияние. Участието в този мач ще ни даде невероятен опит. За да бъдеш ментално силен, когато играеш през 72 часа, е нужно време за да изградиш определено ниво, което ние още не сме постигнали. В послдните седмици оставам с позитивно чувство, смятам, че има промяна в отбора. Може би е нелогично да опитвам да се убаждавам, че вървим в правилната посока, но истината е, че така чувствам нещата“, каза още специалистът.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558