Намери ни
To Top

Запазват се прогнозите за очаквани снеговалежи по планините към началото на следващата седмица. Според ECMWF и GFS се очаква преминаването на средиземноморски циклон към 5-6 март, като  синоптичната обстановка в Северозападния и Централния Предбалкан ще се усложни.

Защото се очакват валежи от сняг и силни ветрове по проходите, предаде Метео Балканс.

Според последните анализи на Европейския център за средносрочни прогнози (ECMWF) и GFS, под влияние на преминаваш през Балканите средиземноморски циклони, в периода между 04-06 март над полуострова ще се създаде значителна валежна обстановка от дъжд и сняг.


Гръмотевични бури и силни ветрове се очакват над Гърция и Егейско море. 

Времето в България:

През нощта срещу вторник (05.03.), от югозапад на североизток облачността ще започне да се увеличава и в Западна и Южна България ще започнат нови валежи от дъжд.

През деня във вторник валежите ще обхванат цялата страна, като в планинските райони те ще преминат в сняг.

Синоптичната обстановка до края на деня в вторник и през нощта срещу сряда в цялата страна ще се влошава.

Валежите ще са придружени от силни пориви на вятъра, а с понижението на температурите до вечерта по високите западни полета дъждът ще се примесва със сняг.

Ще се образува и снежна покривка, която на места ще надмине 5-6 см.

Meteo Balkans апелира шофьорите да обърнат внимание на прогнозите за предстоящата обстановка! 

Ощр от категория
Notice: Undefined offset: 0 in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/single.php on line 467

Notice: Trying to get property of non-object in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/single.php on line 467


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558