Намери ни
To Top

Георги Помашки пред Sportal.bg: Тентоглу е свикнал да побеждава, страх ме е единствено от статистиката

Треньорът на двукратния световен шампион в скока на дължина в зала Милтядис Тентоглу – Георги Помашки, даде специално интервю за Sportal.bg в Глазгоу след успеха на неговия възпитаник, който притежава всички титли от големи форуми в леката атлетика.

“Световните първенства не са леки състезания. Видяхте, че всички бяха много близо като резултати.


Много деца имаха възможност да постигнат първо място, второ място, трето, но сутрешната сесия е много голяма трудност за състезателите.

Той се е научил да побеждава, но когато има изравняване на резултата, състезанието започва пак отначало. Ако погледнете, ще видите, че всички негови опити са по-добри от тези на неговите конкуренти.

Единственото нещо, от което ме е страх, това е статистиката. Когато седем години поред побеждаваш, трябва някъде да ти се случи да загубиш. Надявам се да не загубим. Разчитам на тези две млади момчета – Фурлани и Божидар, това са новите таланти, които се появиха в световната лека атлетика и съм сигурен, че това ще бъде бъдещото”, каза Помашки пред Sportal.bg.

Цялото интервю с Георги Помашки може да намерите във видеото.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558