Намери ни
To Top

Иновативна охладителна система в стаите на спортистите по време на Олимпийските игри в Париж

Организаторите на Олимпийските игри в Париж са уверени, че могат да се справят без климатик в селото на спортистите. Очаква се температурите отново да се повишат през лятото в Европа, но няма да има климатици в стаите за Игрите в Париж 2024, а вместо това ще се използва иновативна охладителна система, която ще бъде представена при посещението на френския президент Еманюел Макрон в четвъртък.

„Проектирахме тези сгради така, така че да са удобни за живеене през лятото – през 2024-а и след това. Няма нужда от климатици в тези сгради, защото ориентирахме фасадите така, че да не изложени много на слънце, а на фасадите изолацията е наистина ефективна“, каза Ян Крисински, който отговаря за съоръженията и инфраструктурата на Париж 2024, цитиран от „Ройтерс“.


„Ще осигурим естествено хладна вода, която получаваме от земята, за да охладим въздуха в тези апартаменти. Така че тук няма да имате нужда от климатик през лятото“, добави той.

След Игрите около 6000 души ще живеят в квартала, който обхваща крайградските райони на Сен Уен, Сен Дени и Ил Сен Дени.

Олимпиадата ще се проведе от 26 юли до 11 август.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558