Намери ни
To Top

Фратези: Въобще не съжалявам, че преминах в Интер

Халфът на Интер Давиде Фратези беше категоричен, че не съжалява, че е избрал да премине при “нерадзурите” преди началото на сезона, както и че за него не е никакъв проблем, че в момента е със статут на резерва в състава на Симоне Индзаги.

“Предпочитам да печеля топката, отколкото да бележа голове, но винаги е приятно да опънеш мрежата. Още по-добре е да го правиш в отбор, където всички са въвлечени, а Индзаги заслужава похвали за това. Той не загуби никого дори когато предприемаше малко ротации.


Той говореше с нас, за да ни мотивира. Караше ни да се чувстваме важни, което е от значение. Не очаквах да бъда титуляр веднага, щеше да е глупаво да вярвам в това. 100% от халфовете нямаше да бъдат сигурни титуляри тук. Нормално е да бъда на пейката. Това е възможност да израсна, а различно отношение щеше да ми се отрази. Никога не съм съжалявал, че дойдох в Интер”, коментира той в интервю за “Гадзета дело спорт”.

Фратези също така говори за своите характеристики и за развитието си. “Мисля, че съм интензивен и модерен полузащитник, но трябва да следвам определен път. Ако искам да стана редовен титуляр, трябва да се подобря в изграждането на играта. Моят модел за пример е Николо Барела. Той беше халф в двете фази на играта, но се подобри по отношение на контрола на топката. Аз трябва да направя същото. Всеки има роля в тима. Например Марко Арнаутович зад кулисите. Сега той трябва да си плати, защото преди мача с Атлетико Мадрид той, Кристиян Аслани, Карлос Аугусто и аз решихме, че който вкара, ще направи подарък за останалите трима. Сега чакаме Арна, след което ще дойде моят ред заради двубоя с Лече. Кой ме изненада приятно? Маркюс Тюрам не изглеждаше толкова техничен в предсезонната подготовка, но се трансформира с началото на кампанията. Неговата техника е впечатляваща”, продължи полузащитникът.

Италианският национал обсъди новия си селекционер Лучано Спалети и приятелството си с Джанлука Скамака, който през лятото предпочете трансфер в Аталанта пред такъв в Интер. “Преди всичко, ние следваме правилата на Спалети, което е за наше добро. Той ни обяснява всичко, което трябва да правим, и винаги имаме някакъв запомнен ход, който ни спасява. Той е перфектен за националния тим. Толкова е педантичен на терена, че можем да повторим това, което той направи в Наполи, и да почувстваме същата магия от 2021 година. Вече видяхме някои вълнуващи неща. През лятото казах на Скамака, че в Интер обстановката е подходяща за него, но не съм го притискал твърде много. Сега с него сме съперници, но той е най-добрият ми приятел във футбола. Двамата сме различни: аз съм общителен, а той е по-срамежлив”, каза още Фратези.

Освен това той посочи съперника, срещу когото му е най-приятно да играе, и разказа как прекарва свободното си време. “Харесват ми физическите битки с Тео Ернандес. Той е бърз, корав и наистина силен. Приятно е да се съревноваваш с толкова силен играч, но, за щастие, напоследък моят тим винаги печели. Извън терена се страхувам от летенето. За щастие, не съм единственият. Тюрам също не се чувства комфортно в самолета, така че при нужда двамата си помагаме. Вярно е, че не гледам мачове в свободното ми време. Това ме отегчава и вместо това искам да си почина. Играя на бурако или монополи с приятелката ми, която не обича да губи също като мен. Моята страст е подводният риболов. Баща ми се разстрои, когато му казах, че може да спре да работи. Той ми каза, че иска сам да си изкарва парите. Това беше най-важният му урок, за което съм му благодарен. Майка ми и чичо ми винаги ме подкрепят. Не забравям и дядо ми Кармине, който вече не е сред живите, и жена му Стефания, която е на 77 години и преди танцуваше с нас в Сардиния”, завърши 24-годишният играч.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол