Намери ни
To Top

Алпин ще използва розовата разцветка в Гран При на Бахрейн

За трета поредна година отборът на Алпин ще започне сезона във Формула 1 с розовата версия на своята цветова схема. Това беше потвърдено от френския тим по-рано днес.

От началото на 2022 година насам основният спонсор на Алпин е австрийската компания за производство системи за третиране на вода – BWT. Тя е известна със своите розови цветове, които в миналото бяха използвани от Форс Индия и Рейсинг Пойнт, когато BWT си партнираше с тима от Силвърстоун.


През последните две години Алпин използва тези розови цветове в началните стартове за сезона, след което се връщаше към традиционната си разцветка в небесно синьо. През 2024 тази традиция ще продължи, а розовото ще се използва в повече състезания, отколкото през предходните две кампании. Още при представянето на А524 тимът потвърди, че розовата разцветка ще бъде използвана в осем от 24-те състезателни уикенда.

За съжаление на всички фенове, поне не този етап, цветовата схема на А524 включва огромни площи, които не се оцветяват, а са оставени като гол карбон. По време на предсезонния тест започна да се появява малко повече цвят, но все още не е ясно дали тази тенденция ще продължи.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558