Намери ни
To Top

Тен Хаг: Очаквам с нетърпение бъдещето

Мениджърът на Манчестър Юнайтед очаквано започна с днешната си пресконференция с коментар за контузията на Расмус Хойлунд. Малко по-рано през деня от ‘червените дяволи” излязоха с официално съобщение, че датският нападател ще пропусне следващите две или три седмици поради мускулна травма.

“Това е лека контузия, няма да е на разположение две или три седмици. Това е рискът, когато играеш с висока интензивност.


Не е нещо сериозно, но той ще трябва да почака две – три седмици. Разбира се, тези контузии са проблем, но и други клубове го имат. Ние също трябва се справим с него. Чувствам, че можехме да се справим и по-добре, но проблемът е, че липсва дълбочина в състава. Няма да навлизам в тази дискусия сега. Очаквам с нетърпение бъдещето, а играчите не трябва да се задоволяват с това, което имат, винаги трябва да се подобряват. Миналият сезон успяхме да станем трети в шампионата, изиграхме два финала, видяхме и представянето в последните мачове, така че не сме далеч от правилния път, този отбор има много добър потенциал. Контузиите могат да дадат възможност да други играчи да покажат качества. Искаме от някои да покажат повече увереност, защото някои от тях имаха травми и не получиха достатъчно възможности, а сега трябва да покажат повече увереност,” заяви Тен Хаг.

Относно Фулъм нидерландецът коментира, че той продължава да гледа мач за мач, защото всеки двубой за неговите играчи трябва да е като финал.

“Трябва да работим мач за мач, всеки двубой е като финал. Така работим от януари, а с напредването на времето всяка точка ще става все по-ценна, защото отборите ще се стремят да заемат по-високи позиции. Вече понатрупахме опит, което се отнася за някои играчи, които показаха, че могат да се справят под напрежение,” обясни бившия наставник на Аякс.

За пореден път Ерик тен Хаг трябваше да отговаря на въпроси за новия съсобственик на Манчестър Юнайтед Джим Ратклиф, който през тази седмица окончателно стана част от тима. Нидерландецът отговори утвърдително на въпроса дали британския милиардер е точния човек за “червените дяволи”.

“Абсолютно. Много сме обединени и имаме една и съща амбиция. Мястото ни е в Шампионската лига и вярваме, че можем да го докажем. Говорим много с него, със сър Дейв Брейлсфорд да клуба, за отбора, за различните структури. Това напълно отговаря на амбициите ми, откакто дойдох. Няма повече натиск от новите шефове, защото имаме една и съща амбиция. Тук съм вече 19 месеца и виждам, че вървим в правилната посока. Имахме някои неуспехи във втория сезон, но отборът върви напред, съставът се развива, работим усилено на тренировъчното игрище, по време на мачовете и е важно, че имаме играчи в добра форма, за да изградим добър тим. Ще бъдем още по-силни, когато добавим още качество към този състав. Тези играчи са на правилната възраст и ще продължават да се развиват, има силна конкуренция,” заяви нидерландският наставник.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558