Намери ни
To Top

Защитник на Евертън: Не мислим дали ще ни върнат отнетите точки

Футболистите на английския Евертън не мислят какъв ще бъде резултатът от обжалването на отнетите 10 точки, който ще стане ясен тази седмица, а са фокусирани върху представянето си на терена и се надяват да се измъкнат от ниските етажи в класирането. Това заяви защитникът Джеймс Тарковски след мача с Кристъл Палас, завършил 1:1 снощи.

Евертън беше санкциониран през ноември заради финансови неуредици, установени през сезон 2020/21, като мърсисайдският клуб обжалва наказанието с писмо, подадено през декември 2023-та. Веднага след наказанието Евертън записа четири поредни победи, подобри рязко класирането си, но серия от осем мача без успех ги върна отново близо до дъното.


Ако точките бъдат възстановени, то карамелите ще се изкачат до 12-ото място.

Запитан дали в съблекалнята се е говорило за перспективата за връщане на точките на клуба, Тарковски каза пред Sky Sports: „Не мисля, че някой мисли за това сега. Не се и опитваме да изпреварим събитията. Никой не знае какво ще стане и тъй като не можем да гарантираме, че това ще се случи, просто сме фокусирани върху представянето си на терена. Ще се стараем да печелим максимално на терена от тук нататък, а дали ще ни ги върнат и 10-те отнети, времето ще покаже. В трудна серия сме, това е ясно. Сега отиваме като гости на сериозния тим на Брайтън. Но ако ни върнат отнетите точки, ние ще бъдем извън опасната зона и в по-солидна позиция. Но в момента е това – фокусираме се върху гостуването в Брайтън с актива, който имаме”.

Завършвайки 1:1 като домакини на Кристъл Палас, “карамелите” събраха 20 и избутаха Лутън в последните три места в класирането по голова разлика.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол