Намери ни
To Top

В Дженерал Мотърс разчитат, че ще се разберат с Формула 1

Формула 1 отхвърли заявката на Андрети-Кадилак да е 11-ят отбор в световния шампионат, въпреки че кандидатурата на американците беше одобрена в края на миналата година от ФИА.

Сега на сцената излиза партньорът на Майкъл Андрети – автомобилният гигант Дженерал Мотърс шефовете, на който разчитат на нова среща с ръководството на Формула 1, за да се обсъди отново възможността за влизане на нов отбор в световния шампионат.

Вицепрезидентът на GM, който отговаря за състезателните програми на гиганта, Джим Кембъл потвърди, че компанията и Андрети са пратили на ФОМ предложение за нова среща на високо ниво.

“ФИА вече одобри нашата заявка – напомни Кембъл. – Заявките на другите кандидати бяха отклонени, а нашата – одобрена. Сега искаме среща с ФОМ, за да продължим да работим в тази посока.”

Пред списание Autoweek Кембъл разви тезата си, която изрази за първи път в Дейтона този месец.

“Ние смятаме, че в подадената от нас заявка достатъчно убедително сме обяснили всичко за тима на Андрети, както и за производствените и технологични възможности на Кадилак. Уверени сме във възможностите ни и затова искаме нова среща с ФОМ – допълни Кембъл. – Можем да сме конкурентноспособни, имаме сериозни успехи в моторните спортове и нашият екип вече работи по първия ни автомобил за Формула 1.”

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт