Намери ни
To Top

В Дженерал Мотърс не се отказват от Формула 1 и Андрети

Шефовете на автомобилния гигант Дженерал Мотърс са сигурни, че ще влязат във Формула 1 като партньор на Майкъл Андрети и неговия тим. През миналата година кандидатурата на Андрети-Кадилак беше одобрена от ФИА, но в началото на 2024 същата кандидатура беше отхвърлена от Формула 1, което роди един от най-големите скандали в новата история на световния шампионат.

„Нямаме никакви притеснения относно кандидатурата на Андрети – заяви вицепрезидентът на Дженерал Мотърс Джим Кембъл (на снимката), който отговаря за моторните спортове. – ФИА проучи нашата кандидатура и я одобри.


Наясно сме с позицията на ФОМ, поискали сме нова среща с тях и ще работим по този въпрос. Вярваме, че Андрети и Кадилак имат възможностите да изградят конкурентен тим. Не казваме, че ще е лесно, но продължаваме да развиваме колата си и да работим.”

Преди решението на ФОМ Дженерал Мотърс се ангажира и с това да влезе официално като доставчик на задвижващи системи във Формула 1, но и това се оказа недостатъчно. Сега Кембъл уточни, че в GM не са обидени след отхвърлянето на кандидатурата им.

„Вярваме, че можем да участваме, както казах, поискали сме среща с ФОМ и смятаме, че можем да сме конкурентни, няма място за чувства”, обясни вицепрезидентът на GM.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт