Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/02/screenshot506396.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Розберг и Фетел не са вариант за заместници на Хамилтън в Мерцедес – Sportove
Намери ни
To Top

Розберг и Фетел не са вариант за заместници на Хамилтън в Мерцедес

Малко след обявяването на раздялата между Люис Хамилтън и Мерцедес в края на годината шефът на „сребърните стрели“ Тото Волф каза, че е готов да вземе „смело“ решение при избора на заместник на седемкратния световен първенец.

Мнозина предположиха, че с това си изказване австриецът визира младият италианец от Академията за млади пилот на Мерцедес Андреа Кими Антонели, който през тази година ще дебютира във Формула 2. Антонели има нужните суперлиценз точки, благодарение на титлите си във Формула 4 в Италия и Германия през 2022 и Формула Регионал в Европа и Близкия изток през 2023.

Впоследствие обаче се появи информация, че Волф може и да е визирал световните шампиони Нико Розберг и Себастиан Фетел, които в момента не се състезават никъде.


Розберг се оттегли от Формула 1 в края на 2016 година, само дни, след като спечели световната титла с Мерцедес. Фетел пък се състезава до края на сезон 2022.

В интервю за германския вестник Süddeutsche Zeitung Розберг бе категоричен, че изобщо не възнамерява да се връща към състезанията. Вместо това той смята даи продължи спокойния си семеен живот.

„Това приключи, не планирам завръщане. Имам огромно уважение за опасността. Но не мога просто да се върна във Формула 1. Трябва да тренирам мозъка си цяла година. Реакциите на един пилот трябва да са много бързи с тези високи скорости, трябва да си много прецизен. След тази дълга почивка аз съм изгубил това. Мускулите също са подложени на огромно натоварване, дори и да е само заради захвата на волана с всички центробежни сили“, каза Розберг.

Фетел не е коментирал публично потенциално свое завръщане във Формула 1, но в свое скорошно интервю пред Auto Motor und Sport Волф сподели, че често се чува с четирикратния световен първенец, но не обсъждат евентуално негово завръщане.

„Мисля, че той взе решението повече да не се състезава. Често се чуваме, говорихме дори вчера, но не сме обсъждали възможността той да кара за нас“, заяви Волф.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558