Намери ни
To Top

Случаят “Дебора“ се заплита: Горещи подробности за зверството!

Районна прокуратура – Стара Загора ще протестира решението на Районен съд – Пловдив, с което беше върнато на обвинението делото за нападението над 18-годишната Дебора.

Според съда има допуснати процесуални нарушения. Прокуратурата обаче не е съгласна с това.

припомня, че Дебора Михайлова беше брутално нападната и обезобразена с бръснарско ножче през 2023 година. Задържан за нападението беше Георги Георгиев. Обвиненията срещу него са за причиняване на средна телесна повреда с особена жестокост, принуда и закани за убийство.

„За да прекрати съдебното производство и върне делото на Районна прокуратура – Стара Загора районният съд в Пловдив е приел, че е на лице неяснота относно причиняването на черепно-мозъчната травма в обстоятелствената част на обвинителния акт. Съдът е приел, че с оглед на систематичното описване на деянията е следвало на определено място при описване на хронологията на действията да се посочи, че е причинена черепно-мозъчна травма.

Малко по-нататък в изложението на обвинителния акт това е посочено, така че гледната точка на наблюдаващия прокурор е, че няма допуснато съществено процесуално нарушение, още по-малко то да води до нарушаване на правата на обвиняемото лице“, каза районният прокурор Таня Димитрова.

Наблюдаващите прокурори ще изготвят протест в тридневен срок, който ще бъде разгледан от Окръжен съд – Пловдив. 

„Ще изложим аргументите си защо считаме за неоснователно това връщане, но ако не бъде уважен протестът, ще отстраним пропуските в обвинителния акт съобразно указанията на съда и незабавно ще го внесем за продължаване разглеждането в Районен съд – Пловдив.

Това дело е приоритет за Районна прокуратура – Стара Загора, работено е на пълни обороти, проведено е изключително качествено разследване, събрани са достатъчно доказателства. Това връщане на делото за, по наше мнение, несъществено процесуално нарушение, няма да промени хода на производството“, допълни Димитрова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Ощр от категория