Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/02/screenshot505762.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Томас Тухел: Досега след загуба винаги сме реагирали добре – Sportove
Намери ни
To Top

Томас Тухел: Досега след загуба винаги сме реагирали добре

Старши треньорът на Байерн (Мюнхен) Томас Тухел твърди, че не е притеснен, след като през уикенда отборът му беше разбит от Байер (Леверкузен) в Бундеслигата. Шампионите загубиха с 0:3 след безлична игра и вече са на 5 точки от върха.

“Не усещам увеличаване на напрежението – заяви наставникът. – Но по принцип да бъдеш под напрежение е огромна привилегия.


Никога не е било по-различно. Важното е да останеш уверен в себе си и да бъдеш самокритичен. Колкото повече се вдига шум и расте напрежението, толкова е по-важно да запазиш спокойствие”.

Баварците се подготвят за първия мач срещу Лацио от осминафиналите в Шампионската лига. Двубоят е в сряда вечер във Вечния град.

“Досега след загуби винаги сме реагирали добре. Играчите ни са критични към себе си дори след победи, което показва колко високи са стандартите при нас”.

“Лацио е дисциплиниран отбор, който се придържа стриктно към тактическия си замисъл и не спира да пресира. Както е било при всички отбори на Маурицио Сари, те оставят много малко пространство между линиите и като цяло са трудни за побеждаване. Мисля, че ни очаква изпълнен с емоции двубой.”

Срещу Байер неочаквано неубедително се представи голмайсторът Хари Кейн. “Тогава Хари игра много малко с топката, което е рядко за него. Едно от най-силните му качества е да се връща назад и да участва в разиграването. Схемата ни на игра беше направена така, че да бъде удобна за него. Но после на терена така и не успяхме да го използваме”, обясни Тухел.

На пейката в Леверкузен остана Матайс де Лихт. “Той е в трудна ситуация, защото битката за титулярно място е сериозна. Де Лихт изпитваше болки в гърба, заради което срещу Байер реших да не започвам с него, за да не го подлагам на риск. Но Матайс е боец, който вече се е доказал в Аякс и Ювентус. В крайна сметка става дума за борба за място в отбора и се нуждаем от него”, смята треньорът.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558